Sastojci
8 jaja
260 g brasna
260 g secera
16 zlica ulja
2 pecilna praska
50 g kakaa
KARAMEL KREMA: 250 g karamel bonbona
500 g slatkog vrhnja
200 g sirnog namaza
NUTELLA KREMA: 250 g nutelle
300 g slatkog vrhja
300 g sirnog namaza
1 zelatina
50 g secera u prahu
Priprema
1.
Biskvit: prosijemo i pomijesamo brasno,pecilni prasak i kakao.Jaja mutimo sa secerom i uljem dok nebude fino pufasta smjesa.Zicom umijesamo lagano smjesu brasna ,kakaa i p.p.Stavimo u kalup fi 26 i pecemo cca 30 min na 180-200 stupnjeva,ovisno o vasoj pecnici.Cackalicom provjerite dal je biskvit pecen.
2
Karamel bonbone nozem usitnite.Oduzmite od slatkog vrhnja 1dcl i ubacite karamele unutra te ih na laganoj vatri otopite.Kad su se bonboni rastopili ostavite smjesu da se ohladi.Umutite ostatak slatkog vrhnja u cvrsti slag.Ohladenim karamel bonbonama dodajte sirni namaz,dobro izmiksajte.Zatim tu smjesu povezite sa slagom.
3.
Nutella krema:pomijesamo nutelu,secer u prahu i sirni namaz.Zelatinu namocimo da nabubri.Slatko vrhnje ulupamo u cvrsti slag i zatim mu dodamo smjesu nutelle,dobro sve povezemo.Na kraju umijesamo otopljenu zelatinu.
4.
Filanje: na pladanj stavimo biskvit,polijemo ga mlijekom ili neskvikom( ovo je kod mene obavezno kod svih biskvitica jer volim socne tortice) zatim stavljamo jedan dio nutella kreme,poravnamo i na nju stavljamo prvi dio karamel kreme,pa opet biskvit zaliven ,ostatak nutella kreme i drugi dio karamel kreme.Zavrsimo sa zadnji slojem biskvita.
5.
Tortu stavimo u friskac da se dobro stisne i ohladenu ukrasimo po zelji ,kod mene je u vecini slucajeva ova vrsta torte trazena da se dekorira samo sa transfer cokoladom i posebnim detaljima po vrhu od fondanta.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar