Moja nana je majstor princes krofni pa sam se i ja morala okušati u njihovoj pripremi.






Sastojci
Tijesto
400 gr brašna
400 ml vode
400 gr putera
10 jaja
so

Krema
1l mlijeka
300 gr šećera
125 gr putera
80 gr brašna
1 puding od vanilije
5 jaja





Način pripreme

    Puter otopite sa vodom i pustite da zavrije.
    Umiješajte brašno uz stalno miješanje dok se ne zgusne i počne lijepiti za šerpu.
    Sklonite sa vatre, nastavite miješati i dodajte jedno po jedno jaje stalno miješajući.
    Tijesto uspite u kesu ili slastičarsu špricu i istisnite u tepsije sa pek papirom.
    Stavite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni pa smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite 20-ak minuta.
    Mlijeko stavite da prokuha.
    Umutite jaja, šećer, brašno i puding od vanilije sa par kašika mlijeka.
    Umiješajte u ostatak mlijeka i kuhajte dok se ne zgusne.
    Kada se ohladi dodajte puter sobne temperature.
    Prerežite ohlađene krofne i punite kremom.
    Pospite šećerom u prahu i poslužite.


Recept preuzet sa: www.domacica.com

Nema komentara:

Objavi komentar