4 vrste krema za oblatne


Sastojci

    NARANČNA ILI LIMUN KREMA
    40 g brašna
    50 g šećera
    2 dl mlijeka
    1 jaje
    250 g margarina (može i malo manje)
    2 naranče ili limuna (sok)
    250 g šećera

    MOCCA KREMA
    40 g brašna
    50 g šećera
    2 dl mlijeka
    1 jaje
    1 vanilin šećer
    250 g šećera
    250 g margarina (ili malo manje)
    15 g sitno mljevenje pržene kave

    ČOKOLADNA KREMA
    4 jaja
    250 g šećera
    4 rebra čokolade (otopljene ili naribane)
    200 g margarina

    KAKAO KREMA
    40 g brašna
    50 g šećera
    2 dl mlijeka
    1 jaje
    1 vanilin šećer
    250 g šećera
    30 g kakao praha
    250 g margarina (ili malo manje)









Priprema

    1.

    NARANČA ILI LIMUN KREMA :

    Brašno, šećer, mlijeko i jaje dobro izmiješajte i skuhajte. U ohlađenu masu dodajte dobro izmiješan margarin sa šećerom (250 g) i dodajte sok od limuna i naranče.

    Sve zajedno dobro izmiješajte i filujte oblatne.
    2.

    MOCCA KREMA:

    Brašno, šećer, mlijeko, jaje i vanilin šećer dobro izmiješajte i skuhajte. U ohlađenu masu dodajte dobro izmiješan šećer sa margarinom i mljevenu prženu kavu.

    Sve zajedno dobro izmiješajte i filujte oblatne.
    3.

    ČOKOLADNA KREMA:

    Jaja, šećer i čokoladu lupajte mikserom ili ručno u posudi koja stoji u drugoj većoj posudi s vodom, a voda treba lagano kuhati. Masu treba dobro izlupati(20 min.). Kada je masa izlupana, ohladi se i doda margarin. Sve se dobro izmiješa i filuju oblatne.

   
    4.

    KAKO KREMA:

    Brašno, šećer, mlijeko, jaje, vanilin šećer dobro izmiješajte i skuhajte. U ohlađenu masu dodajte dobro izmiješan šećer (250g), kako prah i margarin.

    Sve zajedno izmiješajte i filujte oblatne.











izvor : coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar