Torta s malinama


Sastojci

    Biskvit
    5 bjelanjaka
    5 žlica šećera
    3 žlice brašna
    ½ praška za pecivo

    Krema
    5 žumanjaka
    4 žlice šećera
    500 g sira mascarponea
    2 dl vrhnje za šlag
    6 listića želatine
    150 g malina

    300 g malina








Priprema

    1.

    Biskvit

    Bjelanjke čvrsto umutiti uz postupno dodavanje šećera. Dodati brašno i prašak za pecivo i lagano umiješati. Koru peći u kalupu promjera 28 cm na 200 ̊C oko 10-15 minuta.
    2.

    Krema

    Umućene žumanjke i šećer kuhati na pari, do 72 ̊C. Ohladiti. Mikserom umiješati mascarpone i umućeno vrhnje. Umiješati rastopljenu želatinu.

    150 g malina izmiksati i propasirati. Sok od malina umiješati u ½ kreme.

   
    3.

    Ispečeni biskvit preliti vrućim mlijekom (oko 1 dl) te ohladiti.

    Na biskvit složiti 300 g malina te preliti kremom od malina. Ohladiti u zamrzivaču te preliti bijelom kremom. Tortu čuvati u hladnjaku minimalno 12 sati.











izvor : coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar