Sastojci
Biskvit
5 bjelanjaka
5 žlica šećera
3 žlice brašna
½ praška za pecivo
Krema
5 žumanjaka
4 žlice šećera
500 g sira mascarponea
2 dl vrhnje za šlag
6 listića želatine
150 g malina
300 g malina
Priprema
1.
Biskvit
Bjelanjke čvrsto umutiti uz postupno dodavanje šećera. Dodati brašno i prašak za pecivo i lagano umiješati. Koru peći u kalupu promjera 28 cm na 200 ̊C oko 10-15 minuta.
2.
Krema
Umućene žumanjke i šećer kuhati na pari, do 72 ̊C. Ohladiti. Mikserom umiješati mascarpone i umućeno vrhnje. Umiješati rastopljenu želatinu.
150 g malina izmiksati i propasirati. Sok od malina umiješati u ½ kreme.
3.
Ispečeni biskvit preliti vrućim mlijekom (oko 1 dl) te ohladiti.
Na biskvit složiti 300 g malina te preliti kremom od malina. Ohladiti u zamrzivaču te preliti bijelom kremom. Tortu čuvati u hladnjaku minimalno 12 sati.
Nema komentara:
Objavi komentar