Brza krempita s keksima..


Sastojci 8 osoba

    SASTOJCI:

    ZA BISKVIT:
    300g. petit beurre keksa
    200ml. hladnog mlijeka

    ZA KREMU 1.
    1,5l. mlijeka
    10 v. žlica sitnog šećera
    2 vrećice vanilin šećera
    5 vrećica pudinga od vanilije dolcela podravka

    ZA KREMU 2.
    400ml. mlijeka
    5 vrećica šlag pjene dolcela podravka
    5 m. žlica šećera u prahu
    1 vrećica želatine fix(20.g.)
    veličina posude-kalupa (25x35cm.)

    ZA UKRAŠAVANJE:
    100g. petit beurre keksa










Priprema

    1.

    BISKVIT:

   

    kekse namočite u mlijeko.

   

    prašak za puding razmutite u malo hladnog mlijeka.ostatak mlijeka stavite na vatru i dodajte šećer i vanilin šećer.na laganoj vatri uz neprestano miješanje električnim mikserom,postupno dodajte umućeni puding.umutite šag s mlijekom i šećerom  dodajte želatinu fix,u još vruć puding.
    2.

    IZRADA:

   

    posložite red keksa(ja sam radila u dva sloja)da mi podloga bude čvršća i kompaktnija i da se kolač lijepo reže.dobivenom kremom premažite kekse.
    3.

    UKRAŠAVANJE:

   

    ukrasite izmrvljenim keksima ili još po želji svaku kocku kolača prije posluživanja  prelijte čokoladnom glazurom.

Posluživanje

ako ne volite da vam budu keksi kao podloga,možete ispeći lagani biskvit i dobivenom kremom premazati kolač.ili još jedna "zgodna"ideja,koju ja često koristim kada mi iznenada dođu gosti,kekse namočite u mlijeku,poredajte ih u zdjelice i prelijte ovom finom kremicom,ukrasite izmrvljenim keksićima,čokoladom  i dobro ohladite.

Dobar tek!












izvor : coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar