ŠNICLA "TANKI DŽEP" UZ MALO ULAGANJA DO BOGATOG RUČKA

Sastojci

    250gr. mlevenog mesa( po zelji)
    200gr pirinac
    2 glavice crnog luka
    2 kasike persunovog lista
    biber, so, vegeta
    za pohovanje 3 jaja, brasno, prezle
    za przenje ulje









Priprema
    1.
    Najpre skuvati pirinac i ostaviti da se ohladi.
    2.
    Saseckati sto sitnije  luk, pa pomesati sa  mlevenim mesom. Dodati vegete, soli, bibera( ne stedite na njemu) i obavezno 2 pune kasike saseckanog persunovog lista.
    3.
    Sve sjediniti sa pirincem i dobro umesiti.
    4.
    Oblikovati snicle po zelji.Ja sam pravila i kao cevape i kao pljeskavice( duguljaste i okrugle), ali je zgodnije pohovati oblik cevapa.
    5.
    Pohovati redom u brasno,  posoljena i razmucena jaja, prezle i prziti na ulju. Vaditi na papirni ubrus da se ocede od masnoce..
    6.
    Ne zadrzavati sniclu dugo u jajima, jer se onda raspada. Samo je brzo provuci .
Posluživanje
Ja cu ih danas posluziti uz obaren karfiol, preliven tartar umakom, ali u principu, moze se jesti sa raznim povrcem. Prijatno!






Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar