E OVO SE ZOVE PRAVA LJETNA PITA VRLO POPULARNA U AUSTRIJI POD NAZIVOM: ŠPACLE PITA

Špecle obično praavim uz neko meso i umak,pa kad sam vidjela recept ovog jela u starom austrijskom mjesečniku znala sam -ovo treba probati..

Sastojci
    30 dag špecli
    sol,papar
    15 dag ribanog ementalera
    majoran,muškatni oraščić
    150 ml mlijeka
    10 dag vrhnja slatkog(schlagsahne)
    4 jaja
    25 dag mini rajčica









Priprema
    1.
    Napraviti smjesu za špecle;od 30 dag brašna,3 jaja,2/3 m.ž soli i oko 2 dcl vode pa ih uz pomoć ribeša za špecle zakuhaj u vrelu vodu i kuhaj dok ne isplivaju.Ocijedi i stavi na toplo. Sir naribati.
    2.
    Pomiješati mlijeko,vrhnje, jaja i 10 dag sira,začiniti s soli,paprom i muškatnim oraščićem.Pleh za tortu promjera 28 cm namastiti,pa gore staviti špecle zalijati s mješavinom vrhnja i mlijeka.
    3.
    Peci na 200 stupnjeva oko 10 minuta,prekrij polovicama paradajza i posipaj s ostatkom sira pa zapeci još 10-15 minuta.





Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar