Špecle obično praavim uz neko meso i umak,pa kad sam vidjela recept ovog jela u starom austrijskom mjesečniku znala sam -ovo treba probati..
Sastojci
30 dag špecli
sol,papar
15 dag ribanog ementalera
majoran,muškatni oraščić
150 ml mlijeka
10 dag vrhnja slatkog(schlagsahne)
4 jaja
25 dag mini rajčica
Priprema
1.
Napraviti smjesu za špecle;od 30 dag brašna,3 jaja,2/3 m.ž soli i oko 2 dcl vode pa ih uz pomoć ribeša za špecle zakuhaj u vrelu vodu i kuhaj dok ne isplivaju.Ocijedi i stavi na toplo. Sir naribati.
2.
Pomiješati mlijeko,vrhnje, jaja i 10 dag sira,začiniti s soli,paprom i muškatnim oraščićem.Pleh za tortu promjera 28 cm namastiti,pa gore staviti špecle zalijati s mješavinom vrhnja i mlijeka.
3.
Peci na 200 stupnjeva oko 10 minuta,prekrij polovicama paradajza i posipaj s ostatkom sira pa zapeci još 10-15 minuta.
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar