MNOGI OVAJ RECEPT ZA PALAČINKE SMATRAJU NAJBOLJIM:POHANE PALAČINKE

Sastojci
    za 22 palačinke;
    2-3 jaja
    malo soli,šećera
    1 l mlijeka
    1 dcl mineralne vode
    glatko brašno po potrebi

    za punjenje;
    1/2 kg šunke za pizzu
    30 dag sira gaude
    1 čaša plavog kiseloga vrhnja

    za pohanje;
    3 jaja
    sol
    15 dag glatkog brašna
    oko 20-30 dag krušnih mrvica






Priprema
    1.
    Smjesu za palačinke možete napraviti i po svom receptu;ja stavljam jaja,mlijeko,mineralnu,sol i šećer te brašno po potrebi.Ispecite ih i ohladite.Na sredinu palačinke staviti šnitu šunku,pa je premažite žličicom kiseloga vrhnja,gore stavite deblji komad sira(ja stavljam širine palačinke kad se zarola,tako je lakše zarolati,a deblja šnita daje sočnost i kod rezanja se baš sir lijepo vuče i ne bude ga premalo(kad je šnita tanka sir se rastopi i niti se ne osjeti,a palačinka je suha).
    2.
    Kod rolanja prvo uvijemo krajeve sa strane,pa onda zarolamo.Tako nam nadjev prilikom pečenja ne izlazi,a nisu potrebne ni čačkalice.Kad ih zarolamo,pohamo ih na uobičajen način-brašno,jaja pa u krušne mrvice.
    3.
    Možete ih zamrznuti i vaditi po potrebi ,kad vam zatreba nešto na brzinu.Tacna se posipa s krušnim mrvicama i gore se redaju palačinke,prekriju se plastičnom folijom i zamrznu.Za par sati,mogu se izvaditi i spremiti u vrečicu i natrag u škrinju,pa ih vadite kad poželite a neće vam zauzimati puno mjesta.
    4.
    Pržiti ih na vrućem ulju,ne prevrućem da ne izgore izvana.Ne treba im dugo ,tek toliko da se sir unutra rastopi,a palačinke izvana dobiju hrskavu pohanu koricu.Poslužiti uz salatu,tartar,kečap ili majonezu.










Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar