Sladoled od čokolade - savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!


Sastojci

    300 ml punomasnog mlijeka
    200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog)
    100 g šećera
    4 žumanjka
    100 g tamne čokolade (70% kakaa)
    2 žličice meda (livadskog ili od bagrema)
    1 žličica čistog ekstrakta vanilije





Priprema

    1.

    Pomiješajte mlijeko i vrhnje i stavite da zakuha.

    Maknite s vatre, dodajte čokoladu iskidanu na kockice i med, i miješajte pjenjačom dok se ne istope.

    Pjenjačom ili mikserom izmiješajte žumanjke sa šećerom.

    Dodajte vruće mlijeko s čokoladom u smjesu od žumanjaka, dobro izmiješajte da se izjednači, pa vratite opet na vatru i kuhajte na laganoj vatri miješajući dok se krema ne počne zgušnjavati lagano, ali ne smije provreti.
    2.

    Kuhanu kremu (koja je prilično rijetka, tj. tekuća) ulijte u zdjelu kroz gusto mrežasto cjedilo i umiješajte ekstrakt vanilije.

    Kad se potpuno ohladi stavite je u hladnjak najmanje 3-4 sata ili još bolje preko noći.
    3.

    Pripremite dalje sladoled po uputstvu za vaš stroj.

    Gotovi sladoled rashladite u zamrzivaču par sati prije posluživanja.

    Ako nemate stroj za sladoled, ulijte kremu u posudu pogodnu za zamrzavanje, s poklopcem i stavite u zamrzivač. Promiješajte dobro vilicom otprilike sva 2 sata da se ne stvore veliki kristali leda.





izvor : coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar