...za sve koji vole jagode....
Sastojci 6 osoba
tijesto;
4 jaja
4 v.ž šećera
4 v.ž glatkoga brašna
malo praška za pecivo
1 m.ž kakaa
sok od jagode
krema;
3,5 dcl mlijeka
2 v.ž šećera
1 puding od vanilije
2,5 dcl vrhnja za šlag
1 čvrsti jogurt
1 želatina instant
5 dag šećera u prahu
1/2 kg jagoda
za ukras;
po želji šlag,jagode,šećerne mrvice,čokoladne...
Priprema
1.
Umuti bjelanjke,dodati šećer,žumanjke.Na kraju umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom.Peći na 180 stupnjeva u velikom limu od električne pećnice oko 10-tak minuta.Kad se ohladi prerezati ga i prije slaganja natopiti sokom od jagoda.
2.
Zakuhati puding s šećerom u mlijeku,i ostaviti da se ohladi.Vrhnje istući u šlag,pa dodati jogurt.Na kraju sve pomiješati sa ohlađenim pudingom.Dodati šećer u prahu i instant želatinu(ili otopljenu).Jagode nasjeckati što sitnije i dodati u kremu.Premazati prvi dio biskvita kremom,poklopiti biskvitom i premazati preostalom kremom.Ukrasiti šlagom ili po želji.
Posluživanje
U orginalnom receptu iz knjige"Moji najbolji kolači 2" peku se 2 biskvita od istih sastojaka...Ja sam ispekla 1 u velikom plehu i prepolovila ga na pola,pa slagala jedan na drugi....
izvor : coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar