Brzi kolač s višnjama

Sastojci:

    6 jaja 
    2 šalice (2 dl)šećera
    4  1/2 šalice brašna 
    2 šalice (1.5 dl)ulja 
    1 prašak za pecivo 
    350 g višanja (očišćene, svježe, smrznute ili iz kompota) 
    2 šalice mlijeka






  Priprema:

    Prvo izmiksati jaja i šećer dok se šećer rastopi
    U smjesu dodati brašno, prašak za pecivo, ulje i mlijeko i izmiješati sve dobro metlicom ili kuhačom dok ne dobijete glatku gustu tekućinu
    Pola smjese istresti u namašćenu duboku tepsiju (ovo je smjesa za veliku tepsiju, 30×40 otprilike, )
    Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva da se kratko zapeče, oko 7 minuta
    Izvaditi tepsiju te na smjesu poslagati višnje tako da prekriju dijeli biskvit, zatim istresti drugu polovicu smjese i vratiti u pećnicu

    Posluživanje
        Možda će vam se činiti da imate malo smjese, međutim ona jako naraste pa je dovoljno da samo prekrije dno tepsije prva polovica smjese, a druga polovica ako i ne prekrije u potpunosti
        višnje nije problem, u pečenju će se sve izjednačiti i izgledat će vrlo efektno
        Možete i cijelu smjesu istresti odjednom i gore poslagati višnje pa tek tada staviti peći
        Biskvit je vrlo ukusan te je pogodan za raditi i u kalupima za muffine
        Višnje se mogu skuhati i sa pudingom ako želite filovani kolač, ali onda smjesu pecite odjednom, a fil stavljajte ili gore na cijeli biskvit pa šlag na vrh, ili biskvit presijecite nakon pečenja na dvije kore pa između filujte
         Sa ovim biskvitom možete kombinirati bilo koje voće i bilo koji fil po želji!

    Uživajte !





    izvor :  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar