Recept preuzet sa : http://www.ljiljananieder.com
Sastojci
Za biskvit:
120 g maslaca
120 g čokolade za kuhanje
5 jaja
120 g šećera u prahu
2 vrećice vanilin šećera
40 g brašna
40 g škrobnog brašna (Gustina)
60 g mljevenih badema
60 g mljevenih piškota
Preljev za biskvite:
200 ml soka od višanja
Nadjev od višanja:
1 staklenka kompota od višanja bez koštica (680 g)
2 žlice šećera
2 vrećice vanilin šećera
bočica arome višnje
40 g škrobnog brašna (Gustina)
šlag nadjev:
2 vrećice praha za šlag
2 vrećice vanilin šećera
200 ml mlijeka
1 šlag fix
Ukrašavanje:
šlag pjena
kandirane višnje
ribana čokolada
Priprema
Otopiti na pari čokoladu i maslac. Jaja, šećer i vanilin šećer umutiti, dodati čokoladu i maslac a potom lagano dodati izmiješano brašno, Gustin, bademe i piškote i sve lagano žlicom izmiješati. Smjesu istresti u veliki pleh od štednjaka koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Ispeći na 180 °C i ohladiti. Podijeliti biskvit na tri jednaka dijela. Odvojiti malo kompota od višanja i pomiješati s Gustinom. Ostatak kompota pomiješati sa šećerom, vanilin šećerom i zajedno s višnjama i aromom staviti da zakuha. Smanjiti temperaturu i umiješati razmućeni Gustin te kratko kuhati dok se ne počne zgušnjavati. Skinuti sa štednjaka i ohladiti.
Umutiti šlag s 200 ml mlijeka, dodati vanilin šećer, šlag fix pa sve sjediniti. Kolač formirati – slagati na sljedeći način:
Staviti trećinu biskvita, poprskati sokom od višanja, staviti pola nadjeva od višanja, zatim pola šlag nadjeva i ponoviti postupak. Ukrasiti izrađenom šlag pjenom, kandiranim voćem i ribanom čokoladom. Dobro ohladiti, isjeći na šnite i poslužiti.
Nema komentara:
Objavi komentar