Schwarzwald šnite

Recept preuzet sa : http://www.ljiljananieder.com

Sastojci

Za biskvit:

    120 g maslaca
    120 g čokolade za kuhanje
    5 jaja
    120 g šećera u prahu
    2 vrećice vanilin šećera
    40 g brašna
    40 g škrobnog brašna (Gustina)
    60 g mljevenih badema
    60 g mljevenih piškota

Preljev za biskvite:

    200 ml soka od višanja


Nadjev od višanja:

    1 staklenka kompota od višanja bez koštica (680 g)
    2 žlice šećera
    2 vrećice vanilin šećera
    bočica arome višnje
    40 g škrobnog brašna (Gustina)


šlag nadjev:

    2 vrećice praha za šlag
    2 vrećice vanilin šećera
    200 ml mlijeka
    1 šlag fix

Ukrašavanje:

    šlag pjena
    kandirane višnje
    ribana čokolada






 Priprema



Otopiti na pari čokoladu i maslac. Jaja, šećer i vanilin šećer umutiti, dodati čokoladu i maslac a potom lagano dodati izmiješano brašno, Gustin, bademe i piškote i sve lagano žlicom izmiješati. Smjesu istresti u veliki pleh od štednjaka koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Ispeći na 180 °C i ohladiti. Podijeliti biskvit na tri jednaka dijela. Odvojiti malo kompota od višanja i pomiješati s Gustinom. Ostatak kompota pomiješati sa šećerom, vanilin šećerom i zajedno s višnjama i aromom staviti da zakuha. Smanjiti temperaturu i umiješati razmućeni Gustin te kratko kuhati dok se ne počne zgušnjavati. Skinuti sa štednjaka i ohladiti.

Umutiti šlag s 200 ml mlijeka, dodati vanilin šećer, šlag fix pa sve sjediniti. Kolač formirati – slagati na sljedeći način:

Staviti trećinu biskvita, poprskati sokom od višanja, staviti pola nadjeva od višanja, zatim pola šlag nadjeva i ponoviti postupak. Ukrasiti izrađenom šlag pjenom, kandiranim voćem i ribanom čokoladom. Dobro ohladiti, isjeći na šnite i poslužiti.






Nema komentara:

Objavi komentar