Sastojci
Za testo:
300 ml mleka
250 ml jogurta
1 kocka kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
100 ml ulja
1 kg brašna
200 g margarina
Za fil:
300 g dimljene pečenice
200 g sitnog sira
200 g kačkavalja
100 ml kečapa
Za premazivanje:
2 žumanceta
1 kesica origana
po želji susam
Priprema
1
U odgovarajućoj posudi sjediniti kvasac, šećer i mlako mleko, pa ostaviti da odstoji dok kvasac ne nadođe.
2
U većoj posudi pomešati jogurt i ulje, dodati kvasac, posoliti po ukusu te polako dodavati brašno meseći sve vreme.
3
Kada testo počne da se odvaja od ruku, izvaditi ga iz posude, te oblikovati 4 malih lopti prekriti ih krpom i ostaviti da odstoje.
4
Svaku loptu oklagijom razvući u krug i sve premazati margarinom.
5
Odstojalo testo oklagijom razvući što tanje, u krug pa podeliti na 8 delova.
6
Pečenicu iseći na kockice pa izmešati sa sirom, rendanim kačkavaljem i kečapom.
7
Po kašičiču pripremljene mase staviti na svaki trougao od testa i zaviti.
8
Oblikovane kroasane poslagati u nauljen, brašnom posut pleh, pa premazati žumancetom i posuti origanom.
9
Pripremljene kroasane ostaviti da odstoje 60 minuta, a zatim ih staviti da se peku u zagrejanu rernu na 170°C dok ne porumene.
Izvor: http://www.recepti.com/
Nema komentara:
Objavi komentar