Kraljica svih torti, čokoladna, džemasta, savršena.





Sastojci
150 gr brašna
150 gr čokolade za kuhanje
150 gr šećera u prahu
150 gr putera
5 jaja
1 kašičica praška za pecivo
250 gr džema od marelice

Preljev
150 gr čokolade za kuhanje
100 ml vode
60 gr šećera u prahu
1 kašika putera




Način pripreme

    Otopite čokoladu sa kašikom vode.
    Umutite bjelance u čvrst snijeg a žumance umutite sa šećerom.
    Dodajte puter sobne temperature, brašno i prašak za pecivo.
    Umiješajte bjelanca pa smjesu uspite u kalup za tortu.
    Pecite u rerni zagrijanoj na 150 stepeni sat vremena.
    Pustite da se ohladi i prerežite pa premažite polovinom džema.
    Preklopite drugim dijelom torte pa cijelu premažite džemom.
    Otopite čokoladu za kuhanje, puter, vodu i šećer u prahu pa prelijte preko torte i ostavite da se ohladi.

Recept preuzet sa: www.domacica.com

Nema komentara:

Objavi komentar