Najmekše pileće grudi


Sastojci 4 osobe

    4 polovine pilećih grudi
    250 ml majoneza
    1oo g sveže izrendanog parmezana
    1 1/2 kašičica vegetinog miksa za piletinu
    pola kašičice sveže samlevenog bibera
    1 kašičica belog luka u prahu






Priprema

    1.

    Pileće grudi oprati i osušiti i ako su dva veća komada, preseći svaki komad na pola.

    Svaki komad posuti sa vegetinim miksom za piletinu i pobiberiti i ostaviti da odstoji,dok vi pripremite premaz.
    2.

    U zdelu staviti majonez dodati sveže izrendan parmezan, beli luk u prahu i sve dobro  sjediniti.

    Premazati svako parče mesa sa obe strane i staviti na pleh prekriven pek papirom.
    3.

    Peći meso u prethodno zagrejanoj rerni na 185°C oko 45 minuta.

    Poslužiti toplo sa šampinjonima u sosu od belog luka i krem sira ili šta vi već volite uz obaveznu salatu, kod nas su bile tikvice pečene u rerni.
    4.

    Prijatno!!!!!




izvor : coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar