OSVJEŽAVAJUĆI POPUT SLADOLEDA: LEDENI DESERT SA KOKOSOM


Odličan kolač za ljubitelje kokosa, beze kore i krema od kokosa , fantastična kombinacija za ove vrućine.
Sastojci

    Beze kore:
    6 bjelanjaka
    90 grama brašna
    170 grama šećera
    prstohvat soli
    1 čajna žličica limunovog soka

    Krema:
    300 grama
    vrhnja za šlag (ja sam koristila biljno)
    100 grama bijele čokolade
    200 grama krem sira
    1/2 čajne žličice ekstrakta badema
    100 grama kokosa
    1-2 žlice šećera u prahu






Priprema

    Bjelanjke izmiksajte sa polovicom šećera i limunovim sokom.
    2.
    Dodajte brašno koje ste pomješali sa ostatkom šećera  pa lagano žlicom promješajte.
    3.
    U veliki protvan od pećnice stavite pek papir i rasporedite smjesu.
    Pecite na 160 stupnjeva oko 40 min.

    4.
    Za kremu promješajte sir sa kokosom i rastopljenom bijelom čokoladom, dodajte badem i kokos i tučeni šlag pa lagano promješajte. (ako će vam se činiti da nije dovoljno slatko, slobodno dodajte žlicu dvije šećera u prahu).
    5.
    Pečeni biskvit izrežite na tri trake a kremu podjelite na dva dijela te premažite kore, poklopite trećom korom lagano pritisnite i stavite u frižider da se dobro ohladi.














    izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar