NAJNAJBOLJI BISKVIT ZA SVE TORTE!!


Kora za sve vrste torti, najednostavnija, a najbolja. Izdasna, meka, socna.. 
Sastojci

     5 kom
    jaja sobne temperature
     5 kasika
    vode
     180 gr
    secera
     200 gr
    brasna
     1 kesica
    praska za pecivo




Priprema

Težina:
    Jednostavno

    1
    Jaja pjenasto umutiti, dodati 5 kasika vode i nastaviti mjesati mikserom. Polako dodavati secer uz neprekidno mjesanje. Ugasiti mikser. Dodati brasno koje ste prethodno pomijesali s praskom za pecivo i umutiti pjenjacom dok se smjesa ne sjedini.
    2
    Smjesu istresti u kalup za pecenje, moj je okrugli, 27 cm, dno obloziti papirom za pecenje. Pecnica mora biti zagrijana na 180° , staviti koru i peci oko 25 minuta.  Kada se ohladi, koru mozete isjeci na dva tri dijela, i dobit cete 2-3 kore.

Posluživanje
Jos vam samo trebaju kreme, i torta gotova :-)



Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar