Kombinacija malina i mascarponea daju savršeni spoj za laganu, kremastu i osvježavajuću slasticu
Sastojci
Kora
300 g mljevenog keksa
150 g maslaca
Krema
500 g mascarponea
2 dl čvrstog jogurta
2 dl vrhnja
6 listića želatine
150 g mljevenog šećera
3 vanilin šećera
500 g malina
Preljev
150 g malina
1 preljev za tortu
Priprema
1.
Kora
Maslac otopiti, pomiješati s mljevenim keksom i utisnuti u pripremljen kalup za pečenje promjera 28 cm. Koru peći na 160 ̊C
10 minuta.
2.
Krema
Navedene sastojke umutiti mikserom, dodati otopljenu želatinu. Na koru složiti maline, preliti kremom te ohladiti.
3.
Preljev
150 g malina izmiksati štapnim miksrom i procijediti. Dodati vode koliko je potrebno da sa sokom od malina dosegne 2,5 dl.
Prokuhati 1 minutu i preliti tortu.
izvor : coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar