Ledeni vjetar sa jagodama - gotov za 20 minuta ! Iznenadite se nevjerovatnim okusom !!





 Sastojci

    Za beze:
    9 bjelanjaka
    300 grama šećera
    1 žlica jabučnog octa

    Fila:
    600 grama kiselog vrhnja
    100 grama šećera u prahu
    1 vrećica želatine
    1/2 l vrhnja za šlag
    jagode





 Priprema

    1.    Mascarpone napravite tako da 6 dcl kiselog vrhnja dan ranije zamotate u gazu ili neku sličnu krpu te stavite u cjedilo da se preko noći cijedi u frižideru.
    2.    Za beze kore izmiksajte bjelanjke sa šećerom i octom pa smjesu stavite u veliki protvan od pećnice na pek papir. Pecite na 150 stupnjeva oko sat vremena.
    3.    U iscijeđeno kiselo vrhnje dodajte šećer u prahu, 2 dcl izmiksanog šlaga i želatinu koju ste napravili po uputama na vrećici.
    4.    Beze koru koja se je ohladila prepolovite na dva dijela pa na prvi dio namažite kremu.
    5.    U kremu ubodite jagode.
    6.    Po jagodama namažite ostatak od 3 dcl istučenog šlaga.
    7.    Poklopite drugom korom i stavite u frižider da se dobro ohladi.


Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar