Bounty torta - torta je pokupila sve pohvale tako da je toplo preporučujem!


Sastojci

    Za koru:
     10 belanaca
     prstohvat soli
     10 kašika šećera
     3 ravne kašike oštrog brašna
     1 kašičica praška za pecivo
     150 g kokosa
    Za preliv kore:
     100 ml mleka
    Za krem:
     10 žumanaca
     100 g šećera
     1 vanilin šećer
     150 g crne čokolade
     150 g mlečne čokolade
     50 ml mleka
     125 g margarina
     100 ml slatke pavlake
    Za ganache glazuru od bele čokolade:
     100 g bele čokolade
     50 ml slatke pavlake







Priprema

Težina:
    Srednje zahtjevno

    1
    Kora

    Odvojite belanca od žumanaca. Dodajte belancima prstohvat soli i mutite mikserom postepeno dodavajući šećer, dok ne dobijete sjajan čvrst sneg. U drugoj posudi prethodno sjedinite brašno, prašak za pecivo i kokos, pa vrlo lagano umešajte špatulom u čvrst sneg od belanaca. Rasporedite smesu u veliki pleh od pećnice obložen pek papirom, i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 20 minuta, dok kora lepo ne požuti. Pečenu koru presecite po dužini na tri lente i poprskajte mlekom svugde ravnomerno.

    
    2
    Krem

    Žumanca umutite mikserom sa šećerom i vanilin šećerom u odgovarajućem loncu pa stavite da se kuva na pari, uz stalno mešanje varjačom. Kuvajte dok ne počne da se zgušnjava (15-20 minuta), a potom dodajte obe vrste čokolade izlomljene na kocke i mleko, pa kuvajte još par minuta dok se sve ne otopi i lepo ne sjedini. Krem ohladite do sobne temperature a potom dodajte omekšali margarin i penasto umutite mikserom. Na kraju lagano umešajte i umućenu slatku pavlaku pa sve lepo sjedinite kašikom.
    3
    Ganache glazura

    Otopite belu čokoladu sa slatkom pavlakom na laganoj vatri pa sačekajte da se malo prohladi.
    4
    Filovanje

    Prvu koru premažite trećinom krema, stavite drugu koru, opet krem, treća kora i tortu završite kremom. Odozgo premažite glazurom od bele čokolade i ukrasite po želji umućenom slatkom pavlakom ili šlagom.
    5

    Prijatno! :)







izvor : www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar