Piškota torta s jagodama i jogurtom


 Ovu tortu je jako jednostavno napraviti, a jako je ukusna i lagana :)
ja sam radila u okruglom kalupu 28 cm ;)

Sastojci:

    400 g piškota
    250 ml mlijeka
    5 žlica ruma
    200 ml slatkog vrhnja za šlag
    2 Vanilin šećera Dolcela
    150 g šećera u prahu
    4 čvrsta jogurta (800 ml)
    2 vrećice Želatine Dolcela
    400 g jagoda




Postupak pripreme:
*Rub kalupa obložite piškotama koje ste kratko namočili u mlijeko pomiješano s rumom. *Piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak piškota.
*Vrhnje istucite u šlag i umješajte vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt.
*Želatinu napravite po uputstvima, te ju postepeno je umiješajte u pripremljenu kremu.
*Zatim po kremi posložite red jagoda narezanih na ploške pa po jagodama namočene piškote.
*Rasporedite preostalu kremu i na kraju jagode. Tortu ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći.
ja na kraju jagode prelijem preljevom za tortu, ali i ne mora se..






Izvor: (zena.hr)

Nema komentara:

Objavi komentar