MOJA SAVRŠENA TORTA SA JAGODAMA


lagana, prozračna, jagodasta, kremasta….treba još....reko prijatelj da bi on nešto samo da mu klizne….
Sastojci

    biskvit
    3 jaja
    75 g šećera
    75 g glatkog brašna
    90 g putra

    premaz
    50 g marmelade od jagoda

    krema
    9 listića/ 1,5 vrećica bijele želatine
    50 g šećera
    1 dl mlijeka
    1 vrećica vanil šećera
    400 g svježeg sira
    400 g slatkog vrhnja
    650 g jagoda

    žele
    2 vrećice crvenog preljeva za torte
    0,5 dl soka-sirupa za razblažit u vodi-crvenog (višnja..)
    šećer






Priprema

    1.
    za biskvit izmiksajte bjelanjke sa šećerom, dodajte žutanjke, brašno i na kraju otopljeni putar. lagano promješajte. pecite u kalupu promjera 26 cm. oko 25 minuta na 180°C. ispečeni biskvit ohladite.
    2.
    želatinu napravite prema uputi na vrećici-ja sam koristila mljevenu. u posudici ostavite želatinu i hladnu vodu da nabubri.
    3.
    šećer, vanil i mlijeko na laganoj vatri zagrijavajte dok se šećer ne otopi. maknite s vatre i unutra rastopite želatinu.
    4.
    umješajte želatinu u hladni sir. ostavite u frižider.

    5.
    stucite slatko vrhnje i kad se počne krema sa sirom želirati dodajte šlag i dio jagoda ( 150 g). ja sam od ovoga dio jagoda smiksala da bude roza krema, a dio narezala u komadiće. to na kraju umješajte u kremu.
    6.
    biskvit premažite marmeladom od jagoda, oko biskvita namontirajte obruč za torte, rasporedite kremu na biskvit i ostavite u hladnjak da se stegne.
    7.
    ostale jagode narežite na komade i lijepo ih naslažite na stegnutu kremu, pažljivo prelijte s pripremljenim preljevom. žlicu po žlicu na početku da se ne bi topila krema.
    8.
    preljev pripremite prema uputi, pomiješajte sa šećerom, po vrećici trebate 2, 5 dl tekućine (ja sam sirup od višnje razblažila u vodi),sve lagano zagrijavajte dok se ne otopi. zatim pustite da se preljev malo ohadi, uz miješanje, pa onda prelijte polako po torti!
    9.
    kad se sve dobro stegne skinite prsten s torte!
    10.
    ukrasite s listićima metvice i dobar tek !

Posluživanje
sve sam rekla u uvodu..
za brzinsku verziju možete kupiti gotovi biskvit! (ne to raditi, neeee)
recept iz neke lise….






Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar