Čoko rozen kocke - jedan od najboljih !


Sastojci

    1 pakiranje rozen kora
    KREMA
    7,5 dcl mlijeka
    200g šećera u prahu
    1 vanilia burbon šećer
    1 rum šećera (ili malo ruma)
    125g čokolade za kuhanje
    40g kakaa
    45g gustina
    125g maslaca




Priprema

    1.

    Izmiješajte kakao i gustin, dodajte malo više od jednog dcl mlijeka i dobro promiješajte kao prašak za puding. Ne smije biti grudica.

    Zakuhajte mlijeko sa šećerom do vrenja, maknite s vatre i u njega ulijte smjesu kakaa i gustina.

    Vratite na laganu vatru i mješajte dok se zgusne.

    Ponovo maknite s vatre i u vruću smjesu dodajte na čokoladu izlomljenu na kocke.

    Kad se čokolada otopi do kraja, dodajte maslac izrezan na listiće (i koji je sobne temeprature) i mješajte dok se potpuno ne otopi.

    Ostavite kremu da se malo ohladi.

    Kore mažite dok je krema još mlaka.

    Dekorirajte po želji.

    Kolač je najbolji kad odstoji bar 1 dan da kore malo omekšaju.

Posluživanje

Uvijek paše...





izvor : coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar