CHEESECAKE U ČAŠI ( BEZ SIRA )


Recept nisam htjela pisati al su mi poruke stizale,pa da ne pisem svima posebno tipkam ga ovdje...lagano i osvjezavajuce..
Sastojci:

    300gr keksa(petit,digestiva ili plazma)
    125gr maslaca
    Krema:
    800 gr čvrstog jogurta
    400 ml vrhnja za slag
    2-3 kasike secera u prahu
    2 kesice limun secera
    1 zelatina
    Preljev:
    oko 400gr voca(jagode,sumsko)
    4-5 kasika
    secera
    1 preljev za torte
    malo vode
    Vocna krema 2:
    oko 400gr voca
    4-5 kasika secera
    vode
    30gr gustina




Priprema

    1.
    Za 20-ak časa:
    Kekse samljeti ,a maslac otopiti pa sve izmjesati,ako se mrvi dodati malo mlijeka.
    Za kremu izmiksati vrhnje sa secerom i limun secerom pa dodati jogurt.Zelatinu napraviti po uputama pa dodati u kremu.
    Za vocni preljev zamrznuto se voce pospe secerom doda malo vodi oko 1-2 dl pa se prokuha ..kad omeksa stapnim mikserom se malo usitni a i ne mora pa se u malo vode razmuti preljev za torte i doda u voce i jos kratko prokuha.

    U case staviti po 1 kasiku keksa pa drugom malo uzom casom pritisnuti dno da se poravna,kreme 2-3 kasike i kad se vocni preljev prohladi sipati na kremu i ohladiti.
    2.
    Ako radite drugu kremu voce secer i malo vode se prokuha i usitni se do pola stapnim mikserom i u malo vode se doda gustin i ukuha se sa vocem kao puding...isto kad se prohladi sipa se po kremi.
  



Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar