Rolada s voćem

Rolade su uvijek dekorativne zbog svojih slasnih zavoja od tijesta i nadjeva. Ovaj puta smo klasični biskvit obukli u lagani voćni nadjev od šlaga i jagoda. Kada se dobro rashladi, poželjet ćete krišku više.



Sastojci

    Za biskvit:
    4 jaja
    prstohvat soli
    60 g šećera
    1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
    1 žlica naribane limunove korice
    1 žlica limunova soka
    100 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka

    Za nadjev:
    200 g jagoda
    200 ml Šlaga 5+ Dolcela By Podravka

Dodaj u popis za kupnju
Koristili smo

    Šlag 5+
    Vanilin šećer
    Bijelo brašno glatko (TIP 550)
    Šlag 5+
    Vanilin šećer

  






Priprema

    1.
    Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti snijeg.
    2.
    Umiješajte prstohvat soli, šećer i vanilin šećer, koricu i sok limuna.
    3.
    Nakon toga lagano umiješajte jedan po jedan žumanjak i na kraju brašno. Pripremljenu smjesu izlijte u lim za pečenje (41×30 cm) obložen papirom za pečenje i pecite oko 13 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
    4.
    Pečeni biskvit pomoću papira za pečenje odmah zarolajte u roladu i ostavite neka se ohladi.
    5.
    Šlag 5+ izlijte u duboku posudu i miješajte dok ne dobijete čvrsti šlag.
    6.
    Ohlađeni biskvit odmotajte, a potom premažite polovicom količine šlaga i uz rub rasporedite narezanim jagodama.
    7.
    Roladu zarolajte i izvana premažite preostalim šlagom.

Posluživanje

Kolač ostavite u hladnjaku 1-2 sata, narežite i poslužite.



Savjet

Umjesto jagoda možete upotrijebiti bilo koje drugo sezonsko voće ili dobro ocijeđeno voće iz kompota.





izvor : coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar