Lidine kiflice
Sastojci
250 ml mleka
1 kocka kvasca
250 ml ulja
3 jaja
1 kašičica soli
oko 1kg brašna
oko 250 ml vode
za premazivanje:
oko 150 gr margarina
150 ml vode
1/2 kašičice soli
i još:
susam
po želji fil (može i slan i sladak)
Priprema
Težina:
Srednje zahtjevno
1
Razmešajte kvasac sa toplim mlekom i ostavite ga par minuta da se aktivira.
Dodajte ulje, 1 celo jaje i 2 belanca, so i brašno, pa umesite mekše testo postepeno dodajući toplu vodu. Pokrijte kesom ili plastičnom folijom, pa ostavite na toplo da testo nadođe. Kad se udupla, promešajte ga drvenom kašikom, pa ga opet pokrijte i ostavite da nadođe još jednom.
2 /slika/2190267/
Kidajte komadiće testa veličinom oraha i formirajte kuglice. Svaku kuglicu rastanjite oklagijom, premažite omekšalim margarinom (od prilike po pola kašičice za svaku lopticu testa), pa stavite fil po želji ili ostavite prazno. Zasecite krajeve nožem na 3-4 mesta, pa uvijte kiflicu tako da zaseci budu na kraju.
3
Pripremljene kiflice ređajte u podmazanom plehu i pustite da narastu jedno 10-15 minuta, pa ih premažite prvo slanom vodom, pa umućenim žumancima i na kraju pospite susamom. Pecite na 200 stepeni dok fino ne porumene.
izvor : coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar