LAGANI DORUČAK ILI VEČERA : PAMUK PECIVO


Sastojci

     125 g margarina
     4 kasike jogurta
     1 dl mleka
     1 kasicica soli
     1 kasicica secera
     1 jaje
     1 kesica suvog kvasca
     550 g brasna
      Nadev :

     po zelji dimljeno meso, kobasice, sir i sl.
      premaz :
     1 zumance





Priprema

    Staviti pola brasna, so, secer i margarin sobne temperature, dodati mlako mleko i kvasac te sve dobro sjediniti.
    U tu masu dodati jogurt, jaje i uz postepeno dodavanje preostalog brasna umesiti testo koje se ne lepi za ruke.
    Ostaviti testo 15 minuta na toplom mestu.
    Za nadev sitno iseckati sve sto zelite, a zumance umutiti za premaz.
    Od nadoslog testa praviti loptice velicine mandarine, slagati ih u pleh.

    Na svakoj loptici prstom utisnuti po sredini da se dobije rupa.
    Loptice premazati umucenim zumancetom.
    U svaku rupu staviti nadev i dobro ga utisnuti.
    Ostaviti testo jos 15 minuta da nadolazi.
    Zagrejati rernu na 200 stepeni i peci pecivo do rumene boje.

Posluživanje
Pecivo je mekano, mozete ga nadevati po zelji i sluziti za veceru, dorucak ili kao grickalicu uz pivo :)





Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar