Krem torta sa jagodama

Jagode su veoma osetljivo voće. Zato ih operite neposredno pre nego što ćete ih poslužiti ili iskoristiti za pripremu poslastice. Ne odstranjujte ni zelenu kapicu i peteljku, sve dok niste pažljivo oprali i posušili voće. Ovaj postupak će sprečiti da jagoda apsorbije vodu što može pokvariti ukus i teksturu voća.

Sastojci

300 g

mlevenog keksa

250 ml

soka od pomorandže

500 g

jagoda

300 g

sitnog sira od obranog mleka

300 ml

biljne pavlake

200 g

šećera u prahu

vanil-šećer










Priprema

Mleveni keks pomešati sa sokom od pomorandže i rasporediti po kalupu. Umutiti pavlaku, dodati sitan sir, šećer u prahu i vanil-šećer. Dodati polovinu iseckanih jagoda i lagano promešati. Sipati fil na koru, preko staviti ostatak jagoda isečenih na polovine i ostaviti da se ohladi. Tortu servirati i ukrasiti.
Slobodno uživajte u ovoj dobro izbalansiranoj poslastici, ali ne zaboravite da ukupni energetski unos u toku dana, mora da odgovara vašim energetskim potrebama, ali i energetskoj potrošnji. Preporuke glase: minimum 30 minuta umerene fizičke aktivnosti svakog dana.








izvor : http://www.kuhinjica.rs

Nema komentara:

Objavi komentar