Tortice sa ljesnjakom - preukusan spoj lješnjaka i čokolade !


Sastojci

     biskvit 4 jaja
      30 dag secera
      1.5 dl ulja
      1.5 dl mlijeka
      40 dag mekog brasna
      2 kasike kakaa
      1 prasak za pecivo
     krema 7 dl mlijeka
      3 zlice brasna
      4 zlice gustina
      6 zlica secera
      2 zlice capucina od cokolade
      150 gr cokolade
      100 gr margarina
     i jos.. 150 gr przenog mljevenog ljesnjaka
     glazura 120 gr cokolade
      1 velika ne prepuna kasika svinjske masti






Priprema

Težina:
    Jednostavno

    Pjenasto izraditi jaja sa secerom..dodati ulje i mlijeko..a zatim brasno pomjesano sa praskom za pecivo i kakaom...Rucno izmjesati i sjediniti sa jajima..Smjesu uliti u lim predhodno oblozen pek papirom...peci na 150 stupnjeva oko 40-ak min..provjerit cackalicom
    1

    Za kremu staviti na vatru 6 dl mlijeka...a u 1 dl izmutiti brasno,gustin i capucino...zakuhati cvrstu kremu..prebacit ju na hlađenje..u hladno umiksat margarin i otopljenu cokoladu.

    
    2

    Iz ohlađenog biskvita modlicom vaditi tortice i prerezivat ih na pola.Na donju kapu spricom istiskat kreme i poklopit ju gornjom kapom.Sljepljene tortice omazat kremom i uvaljat u przeni mljeveni ljesnjak...Gore glazura i mozda jos neki ukras od ostatka kreme..
    3

    Za glazuru istopit mast sa cokoladom na tihoj vatri...dok se mast otopi skinit sa vatre i mjesati dok se ne ujednaci sa cokoladom..glazirati







izvor : coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar