Tortice sa ljesnjakom - preukusan spoj lješnjaka i čokolade !
Sastojci
biskvit 4 jaja
30 dag secera
1.5 dl ulja
1.5 dl mlijeka
40 dag mekog brasna
2 kasike kakaa
1 prasak za pecivo
krema 7 dl mlijeka
3 zlice brasna
4 zlice gustina
6 zlica secera
2 zlice capucina od cokolade
150 gr cokolade
100 gr margarina
i jos.. 150 gr przenog mljevenog ljesnjaka
glazura 120 gr cokolade
1 velika ne prepuna kasika svinjske masti
Priprema
Težina:
Jednostavno
Pjenasto izraditi jaja sa secerom..dodati ulje i mlijeko..a zatim brasno pomjesano sa praskom za pecivo i kakaom...Rucno izmjesati i sjediniti sa jajima..Smjesu uliti u lim predhodno oblozen pek papirom...peci na 150 stupnjeva oko 40-ak min..provjerit cackalicom
1
Za kremu staviti na vatru 6 dl mlijeka...a u 1 dl izmutiti brasno,gustin i capucino...zakuhati cvrstu kremu..prebacit ju na hlađenje..u hladno umiksat margarin i otopljenu cokoladu.
2
Iz ohlađenog biskvita modlicom vaditi tortice i prerezivat ih na pola.Na donju kapu spricom istiskat kreme i poklopit ju gornjom kapom.Sljepljene tortice omazat kremom i uvaljat u przeni mljeveni ljesnjak...Gore glazura i mozda jos neki ukras od ostatka kreme..
3
Za glazuru istopit mast sa cokoladom na tihoj vatri...dok se mast otopi skinit sa vatre i mjesati dok se ne ujednaci sa cokoladom..glazirati
izvor : coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar