Torta Maja


Sastojci

    podloga od keksa
     200 g petit – buere (albert) keksa
     160 g margarina
     2 žlice meda
     1 paketić vanilin šećera
    crveni fil od jagoda
     600 ml soka od jagoda (iz kompota)
     žlica arome (esencije) jagode
     70 g škrobnog brašna (gussnel)
     1 žlica šećera
     300 g narezanih jagoda
    snježni fil od jagoda
     200 ml vrhnja za šlag
     1 paketić kremfixa (šlagfixa)
     50 g popečenog kokosovog brašna
     300 g narezanih jagoda
     1 žlica limunova soka
    dekoracija
     nekoliko lijepih jagoda (narezanih na listiće)
     1 vrećica crvenog preljeva za torte + 250 ml soka od jagoda







Priprema

    1
    Za podlogu 100 g keksa samljeti, a 100 g ručno smrviti (da nam ostanu komadići keksa) te preliti otopljenim margarinom s medom i vanilin šećerom.
    2
    Podlogu utisnuti u kalup promjera 25-26 cm i ostaviti u hladnjaku da očvrsne.
    3
    Za crveni fil od jagoda zakuhati škrobno brašno i šećer u soku od jagoda s dodatkom esencije jagode (radi estetike) i lagano umiješati narezane jagode te toplu kremu preliti preko podloge od keksa i ostaviti da se ohladi…
    4
    Za snježni fil od jagoda istući ohlađeno vrhnje s dodatkom šlagfixa, zatim dodati jagode, kokosovo brašno i limunov sok te na kratko izmiksati (da bi nam ostali komadići jagoda). Premazati preko crvenog fila…
    5
    Ukrasiti ploškama jagoda i preliti crvenim preljevom za torte pripremljenim prema uputstvu na poleđini vrećice s sokom od jagoda, mješajući ga ohladiti da bude topao (ne vruć!) i lagano preliti preko torte.
    6
    Ostaviti je u hladnjaku, rezati oštrim nožem i uživati…

Posluživanje

Poslužiti uz obilje ljubavi, šačicu pažnje, mrvu nježnosti i vrelo poljubaca.

U slast!







izvor : http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar