Torta Maja
Sastojci
podloga od keksa
200 g petit – buere (albert) keksa
160 g margarina
2 žlice meda
1 paketić vanilin šećera
crveni fil od jagoda
600 ml soka od jagoda (iz kompota)
žlica arome (esencije) jagode
70 g škrobnog brašna (gussnel)
1 žlica šećera
300 g narezanih jagoda
snježni fil od jagoda
200 ml vrhnja za šlag
1 paketić kremfixa (šlagfixa)
50 g popečenog kokosovog brašna
300 g narezanih jagoda
1 žlica limunova soka
dekoracija
nekoliko lijepih jagoda (narezanih na listiće)
1 vrećica crvenog preljeva za torte + 250 ml soka od jagoda
Priprema
1
Za podlogu 100 g keksa samljeti, a 100 g ručno smrviti (da nam ostanu komadići keksa) te preliti otopljenim margarinom s medom i vanilin šećerom.
2
Podlogu utisnuti u kalup promjera 25-26 cm i ostaviti u hladnjaku da očvrsne.
3
Za crveni fil od jagoda zakuhati škrobno brašno i šećer u soku od jagoda s dodatkom esencije jagode (radi estetike) i lagano umiješati narezane jagode te toplu kremu preliti preko podloge od keksa i ostaviti da se ohladi…
4
Za snježni fil od jagoda istući ohlađeno vrhnje s dodatkom šlagfixa, zatim dodati jagode, kokosovo brašno i limunov sok te na kratko izmiksati (da bi nam ostali komadići jagoda). Premazati preko crvenog fila…
5
Ukrasiti ploškama jagoda i preliti crvenim preljevom za torte pripremljenim prema uputstvu na poleđini vrećice s sokom od jagoda, mješajući ga ohladiti da bude topao (ne vruć!) i lagano preliti preko torte.
6
Ostaviti je u hladnjaku, rezati oštrim nožem i uživati…
Posluživanje
Poslužiti uz obilje ljubavi, šačicu pažnje, mrvu nježnosti i vrelo poljubaca.
U slast!
izvor : http://www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar