Ruzice sa jabukama - jednostavnije i brže ne ide - Rezultat je fenomenalan !


Sastojci

     1 paket lisnatog tijesta
     2-3 jabuke
     2 zlice marmelade po zelji
      cimet, secer u prahu








Priprema

Težina:
    Jednostavno

    1

    Ako imate za kupiti gotovo razvaljano tijesto onda cete jos skratiti duzinu pripreme.

    Ako ga morate prvo razvaljati onda ga razvaljajte sasvim tanko, trake su sirine 4-5cm a duzine 20-25cm.
    2

    Jabuke ocistite od kostica i narezite na sasvim tanke ploske. Prelijte ih kuhanom vodom i dodajte sok jednog limuna.
    3

    Trake tijesta premazite marmeladom po zelji. Ja sam uzela marelicu i razrijedila ju sa svije zlice limoncela.
    4

    ploskice slazite jednu preko druge cijelom duzinom. Jabuke moraju malo viriti iznad ruba tijesta.
    5

    Po zelji posipajte cimetom.
    6

    Preklopite donju stranu preko gornje , tako da jabuke vire iznad tijesta.
    7

    Zamotajte u ruzice .
    8

    Ovako bi trebala izgledati.
    9

    Poslazite ih u namascen i brasnom posut lim za pecenja mafina.
    10

    U zagrijanu lecnicu na 180-190 stupnjeva 35-45 minuta. Pecite sa gornjim i donjim grijacem a ne na vruci zrak kako vam jabuke ne bi izgorijele po rubu!

    

Posluživanje

Dobar tek!

* mala napomena- kada prelijete jabuke vrucom vodom i iscijedite limun, ostavite tako par minuta kako bi ploske malo omeksale . Inace ih necete moci motati. Ako imate mikrovalnu stavite ih u malo vode i sok limuna unutra na 2-3 minute.





izvor : coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar