Oreo čizkejk sa višnjama


Sastojci

    za koru :
     250 gr. putra ili margarina
     125 gr. brašna
     65 gr. šećera
     1 kašičica praška za pecivo
     1 jaje
    fil od sira :
     700 gr. neutralnog sirnog namaza ili kvarka
     200 gr. kisele pavlake
     150 gr. šećera
     60 gr. praška za puding ukus slatke pavlake
     4 jaja
     180 gr. Oreo double cream
     2 kesice burbon vanil šećera
    fil od višanja :
     300 gr. višanja
     4 kašike šećera
     1 prašak za puding ukus vanila
    čokoladna glazura :
     200 gr. bele čokolade
     8 kašika šećera
     4 kašike vode
     50 gr. putera ili margarina
    ukrašavanje :
     50 ml slatke pavlake
     75 gr. kandiranih višanja







Priprema

Težina:
    Srednje zahtjevno

    1

    
    Zamesiti od sastojaka za koru glatko testo i razvući tanko . Staviti u pek papirom obložen pleh prečnika 32 cm ili četvrtani 25 x 40 . Ako želite viši čizkejk , pleh prečnika 28 cm . Koristite četvrtani ram ili prsten za tortu ako nemate kalup odgovarajućih dimenzija . Samo obložite pek papirom. Stavite pleh sa testom 15 minuta u zamrzivač , potom peći u unapred zagrejanoj pećnici 10 do 15 minuta i potom ohladiti desetak minuta . Namazati na koru mlaki fil od višanja koji skuvate od višanja , praška za puding i šećera. Preko fila od višanja  sipati fil od sira i Oreo keksa. 
    2

    
    Fil od sira ; izmešati sir , kiselu pavlaku , prašak za puding ukus slatke pavlake i na četvrtine isečen Oreo keks .Umutiti jaja sa šećerom i vanil šećerom i spojiti sa sirnom masom.  
    3

    
    Vratiti čizkejk u rernu i peći još 15 minuta na 180 stepeni  na srednjoj šini , gornji i donji grejač , a potom još tridesetak samo na istoj temperaturi , gornji grejač. 
    4

    
    Čizkejk je pečen kad se gornja kora više ne "talasa ". Ostaviti u kalupu 12 sati da se potpuno ohladi .  Potom skinuti pek papir i preliti čokoladnom glazurom. Čokoladna glazura : 200 gr. bele čokolade otopiti na pari sa šećerom , vodom i putrom ili margarinom. Sačekati da se glazura stegne i potom ukrasiti umućenom slatkom pavlakom i kandiranim višnjama. 







izvor : coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar