Sastojci:
-oko 1 kg mladih tikvica
-50 g pšeničnog oštrog brašna tip
-100 g pšenične krupice
-1 vrećica praška za pecivo
-5 jaja
-250 g svježeg sira ili ricotte
-1 žlica vegete
-papar
-sol
Priprema:
Tikvice operite, naribajte i ostavite sa strane (nemojte ih soliti).
Brašno, pšeničnu krupicu i prašak za pecivo izmiješajte.
Jaja razmutite, umiješajte sir, vegetu, papar i sol.
Dodajte u smjesu brašna i na kraju umiješajte tikvice.
Vatrostalnu posudu promjera 28 cm premažite maslacem i pospite grizom, pa ulijte pripremljenu smjesu.
Pitu pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 35 minuta (dok lijepo ne porumeni).
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar