Za sve ljubitelje maka, evo jednog jednostavnog i brzog recepta bez jaja a izuzetno ukusnog.
Sastojci
2 čaše (od jogurta) mleka
2 čaše (od jogurta) šećera
1 čaše (od jogurta) ulja
3 čaše (od jogurta) brašna
200 gr nemlevenog maka
1 prašak za pecivo
100-150 gr čokolade za kuvanje
3 kašike šećera
3 kašike ulja i
1 dl vode
Način pripreme
U posudu stavite mleko, šećer, ulje, brašno, pr. za pecivo i mak i sve izmešajte u jednoličnu masu.
Sipajte u pleh, podmazan uljem i posut brašnom.
Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.
U međuvremenu stavite čokoladu, šećer, vodu i ulje da se otope i sjedine.
Pečen kolač prelijte ovim prelivom i ostavite da se dobro ohladi, pa ga secite na željene kocke.
izvor : http://receptikuhar.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar