GONDOLE - nećete zažaliti ako ga napravite !
Sastojci
oko 1kg brasna
1 svezi kvasac
200ml toplog mleka
200ml mlakog jogurta
2 jaja + 1 jaje za premazivanje
3 kasicice ramne, soli
1 kasicica secera
100ml ulja
prvo punenje:
2-3 sveze ili zamrznute paprike-ja sam zamrznute
200-250gr sumkove salame ili drugo suhomesnato po zelji
200-250gr kaskavalj + malo origana za posipanje
drugo punenje:
200-250gr sira + malo kecapa pre pecenja
200gr kisele pavlake za premazivanje kora
Priprema
Težina:
Srednje zahtjevno
1
Stavimo kvasac u toplo mleko, dodamo kasicicu secera i kasiku brasna, promesamo, pokrijemo i ostavimo da nadoge. Umesimo glatko testo od nadoslog kvasca, toplog jogurta, ulja, soli, jaja i brasna. Ostavimo na toplo da testo nadoge.
2
Dok testo nadolazi pripremamo sastojke za punenje. Salamu naseckamo na kockice, paprike naseckamo na koskice a kaskavalj naribamo na krupni ribez.
3
Nadoslo testo podelimo na dva dela. Od jednog dela sucemo pravougaonu koru koju premazemo kiselom pavlakom.
4
Preko premazane kore kiselom pavlakom pospemo pola od naseckane salame, paprike i naribanog kaskavalja.
5
Nafilovanu koru secemo na pola po duzini i uvijemo dva rolata, kao na slici.
6
Sucenu koru od druge polovine testa isto sam premazala kiselom pavlakom a odozgo posipala izmrvljenim sirom. Koru sam podelila na pola i uvila dva rolata.
7
Tako sam dobila po dva rolata sa razlicnim punenjem. Vi mozete staviti punenje po vasoj zelji. Morala sam napraviti razlicna punenja posto neki od mojih nejedu sve...
8
Rolate secemo na delove oko 10sm duzine.
9
Svaki deo, rolatic, rasecemo po duzini ali ne do kraja, kao na slici.
10
Krajevi se spajaju, malo uvrne, da se dobije izgled gondole, kao na slici. Na isti nacin oformimo sve gondole.
11
Isto uradimo i sa rolatima sa sirom i njih secemo po duzini.
12
Oformimo i gondole sa sirom.
13
Sve poregamo u pleh sa pek papirom i ostavimo da malo nadogu.
14
Nadosle gondole premazemo umucenim jajetom. Na gondile sa prvim punenjem pospemo origano a na gondole sa sirom stavimo po malo kecapa.
15
Pecemo na180 stepeni dok ne zarumene.
izvor : coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar