Dunavski valovi - kolač extra sočan i brz za napraviti

Sastojci

    Biskvit:

         3 jaja
         12 zlica secera
         15 zlica ulja
         15 zlica mlijeka
         15 zlica brasna
         1 prasak za pecivo
          malo kakaa
         3 zlice mlijeka za drugi dio biskvita

    Krema:

         7 dcl mlijeka
         2 pudinga od vanilije i 6 kasika secera
         150 g maslaca
         1 staklenka kompota od visanja bez kostica

  

Ganache krema

         200 ml vrhnja za šlag
         200 g cokolade za kuhanje





Priprema

    Umutiti snijeg od 3 bjelanjka dodati secer i dobro izmutiti te u to dodati 3 zumanjka. Umijesati ulje, mlijeko, te lagano umutiti brasno s jednim praskom za pecivo.
    Smjesu podijeliti u 2 dijela u jedan dio staviti malo kakaa i 3 zlice mlijeka.
     Prvu smjesu staviti peci 10 min dok se lagano ne uhvati korica, izvaditi iz rerne i posuti po kolacu iscijedjene visnje iz kompota te preliti preostali tamni biskvit. Staviti ispeci do kraja.
    Kad je gotovo na vruce preliti sok iz kompota moze s malo ruma, al ne mora.
     Za to vrijeme skuhati puding u mlijeku, onako kako pise na vrecici, sa secerom, staviti ohladiti i u skoro ohladjeno umijesati maslac. Kremu staviti na biskvit i preliti s ganache kremom, koju napravite tako da stavite vrhnje za kuhanje na vatru da pusti jedan do dva kljuca, skinete s vatre i umijesate cokoladu, te prelijete preko kolaca.





Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar